E66 Projecte Final

Micromapping VR

        El projecte final de l'assignatura ha consistit en la realització d'un micromapping, a mode de prototip a escala, d'un sistema inmersiu tipus C.A.V.E.

    S'ha generat un audiovisual de títol 5' 5am, que pretén transportar a l'espectador i fer-lo viure durant 5 minuts les sensacions de trobar-se a les 5:00 am. en diferents espais d'una vivenda, en un nit d'un vent furiós.

    Els continguts audiovisuals que hem produït ex-professo per a la micro-instal·lació, s'han grabat amb una càmera 360º (GoPro Fusion), i editat (transformant el tipus de projecció de format equirectangular a format 3x2 cubeface) amb Adobe After Effects.

    Finalment, la projecció s'ha realitzat utilitzant el software Madmapper, on s'han afegit alguns el·lements reactius a la projecció (una ona que dibuixa la intensitat acústica i un efecte visual de "soroll" de intensitat directament proporcional al soroll del vent).


Muntatge

    Partiem de la idea inicial de realitzar una videoprojecció sobre 4 cares d'un cub (laterals, frontal i inferior) de reduïdes dimensions (30cm de costat), motiu pel qual, de forma primogènia, vam pensar el la possibilitat d'utilitzar dos projectors que ens cobriren el volum a mapejar.

        Finalment, les limitacions tècniques condicionades per la disposició d'un únic projector, ens van abocar a una sol·lució enginyosa: l'utilització d'un únic projector que projecta de forma zenital (fixat amb un trípode) sobre tres espills amb una inclinació de 45º, la qual cosa ens permetia mapejar sobre cada una de les cares del cub per retroprojecció, mentre que la cara inferior la projectem de forma directa.

Els materials que hem fet servir són:

- paper vegetal per a la superfície de retropojecció (cares laterals i frontal)
- cartó ploma per a les superfícies opaques (cara inferior) i per als elements estructurals (soport dels espills, parets a escala)
- 3 espills de 30x30cm
- un trípode per fixar el projector
- dos ninots de playmobil per donar-li una escala humana a la micro-instal·lació



Resultats

        Finalment, exposem tres grabacions dels resultats obtinguts al projectar sobre el nostre cub amb el sistema descrit. 

        A part de la composició audiovisual 5'5am, hem experimentat  amb altres continguts 360º -adaptant-ne el format-, com també la projecció de diferents fotografies en 360º de producció pròpia.

Els resultats els mostrem a continuació:

Títol: 5'5am
Autor: Esteve Ribera.
Música: György Ligeti -Ten pieces for wind quintet



Títol: Kinoscope - A VR journey into the history of cinema
Autors: Philippe A. Collin i Clément Léotard.
Per visualitzar l'audiovisual en 360º: https://www.with.in/watch/kinoscope


Títol: PERÚ 360º
Autor: Esteve Ribera.
Música: Chancha Via Circuito












Comentaris

Entrades populars d'aquest blog